Kelner - Barman
Kurs obejmuję zajęcia praktyczne i teoretyczne.
Program kursu obejmuje między innymi zagadnienia z zakresu:
- zasady obsługi konsumentów,
- wyposażenie i organizacja profesjonalnych zakładów gastronomicznych,
- organizacja i technika obsługi przyjęć okolicznościowych, bankietów i imprez cateringowych, - dekoracja i urządzanie wnętrz,
- dekoracja stołów i układanie zastawy stołowej,
- dobór szkła do napojów i potraw,
- asortyment, technika mixowania i tworzenie własnych receptur sporządzania coctaili, napojów firmowych, kawy,herbaty,
- trening psychologiczny, autoprezentacja, sztuka dyplomacji, trening savoir -vivre,
- słownictwo specjalistyczne w języku angielskim dotyczące w/w zawodu.
Kurs zostanie zakończony egzaminem teoretycznym oraz praktycznym i wydaniem stosownego zaświadczenia.
Kurs poprowadzi trzykrotny mistrz Polski barmanów w stylu flair.
Szczegółowe informacje:
tel. /fax.: 442-15-40, 444-43-23
|